Telefon:
Email:
May 2011 23

Top 10 teme şi pluginuri WordPress in 2011

Inscris in WWW

WordPress este una dintre cele mai versatile şi mai flexibile platforme de dezvoltare pentru site-urile web. Iniţial conceput doar pentru bloguri, WordPress a devenit cel mai folosit CMS (Content Management System) datorită gradului extrem de ridicat de personalizare.

Logo-ul WordPress pe un tricou

Logo-ul WordPress pe un tricou

Temele sunt cele care oferă fiecărui site în parte un aspect unic, adaptat domeniului sau industriei specific companiei. Pluginurile sunt cele care oferă funcţionalitate. Doriţi un coş de cumpărături, gestiunea plăţilor, un formular de contact, un plugin anti-spam? Gama de funcţii este extrem de variată şi aproape orice este posibil când vine vorba de WordPress.

În continuare vom prezenta cele mai populare teme şi pluginuri concepute în 2011.

Teme

1. DesignOra (designora.com/freebies/new-free-wordpress-theme-designora/)

DesignOra

DesignOra

Această temă are un design plăcut şi uşor de digerat pentru ochii oricărui vizitator oricât de pretenţios. Bara laterală are o singură coloană dar widgeturile sunt tabulate. Cele mai recente comentarii, articole sau taguri toate ocupă acelaşi spaţiu pentru maximă eficienţă iar utilizatorul poate naviga de la una la alta printr-un simplu click pe taburi.

Webdesignerul are posibilittea de a ataşa o imagine reprezentativă fiecărui post nou. Astfel navigarea de la un articol la altul se face cu o mai mare uşurinţă iar întreaga experienţă oferită vizitatorilor este mai plăcută. Păstrând cititorii mai mult timp pe site se ajunge automat la creşterea numărului de vânzări şi/sau subscriberi.

Tema afişează şi numărul de comentarii proeminent deasupra fiecărei imagini pe pagina principală. Astfel, o persoană ce tocmai a “aterizat” pe website poate vedea cu uşurinţă care articole sunt cele mai populare sau mai comentate.

2. Simple Jojo (themes.mygreencorner.com/980/simple-jojo/2-column/)

SimpleJojo

SimpleJojo

Designul este proaspăt şi crud. Verdele este culoarea dominantă utilizată în mod armonios împreună cu alte culori complementare. Tema este curată şi simplă, iar cel mai mare plus este lăţimea adaptabilă. Nimic nu e mai neplăcut decât un aspect ce foloseşte o lăţime fixă. Acest factor este în special adevărat atunci când folosim un netbook sau un monitor cu o rezoluţie mai mică, iar vizionarea site-ului în întregime necesită scroll stânga-dreapta de fiecare dată când se trece la un rând nou.

Simple Jojo evită această neplăcere prin layout-ul adaptabil. Această tema este recomandată pentru site-urile din domeniul natural, energie, produse casnice sau de grădină, orice domeniu unde ideea de proaspăt şi luminos este importantă.

3. Orsted Theme (wpcorner.com/orsted-theme/)

OrstedTheme

OrstedTheme

Una dintre cele mai recente teme WordPress, Orsted oferă o serie de aplicaţii multimedia gata incorporate. Headerul are o galerie foto impresionantă ce va atrage cu siguranţă ochii cititorilor şi îi va ţine pe site. Printre widgeturile ce se pot plasa în bara laterală se numără şi un plugin de video ce permite afişarea de clipuri din cadrul posturilor.

De asemeneam tema vine cu un spaţiu pentru reclame pregătit 2×2 în cazul în care doriţi să afişaţi câteva bannere simple sau poze ale produselor fără a invada spaţiul alocat informaţiei.

4. Red Wood (themes.mygreencorner.com/1017/red-wood/2-column/) este o altă temă oferită de către cei de la My Green Corner. Nu este o temă verde, dar este o temă naturală bazată pe un roşu lemnos, plăcut şi proaspăt. Validitatea codului HTML şi CSS este extrem de importantă pentru SEO – unui site nu i se poate atribui autoritate atunci când codul din spatele său este plin de bug-uri şi neconform cu standardele internaţionale.

Tema este concepută având uutlizatorul în perspectivă. Un layout curat şi plăcut, din nou cu lăţime adaptabilă rezoluţiei monitorului. Dacă doriţi stil şi un aspect natural aceasta este tema anului 2011 pentru dumneavoastră.

RedWood

RedWood

5. Dimenzion (simplywp.net/2010/07/14/dimenzion-wordpress-theme/) este tema ce vine cu un mic “twist”. Designerul a conceput-o ca un fel de perete cu aspect 3D. Interesantă şi uşor futuristă, este extrem de potrivită pentru orice website adresat persoanelor tinere. Funcţia de Gravatar este gata inclusă, astfel că în dreptul fiecărei persoane care comentează un articol va apărea automat poza acesteia. De asemenea atunci când cineva răspunde la un comentariu, noul comentariu va fi uşor indentat pentru a marca acest lucru. Aceste mici detalii contribuie la experienţa cititorilor şi pot conduce foarte uşor la apariţia unei mici comunităţi în jurului blogului, respectiv site-ului.

În plus, atunci când un nou articol este publicat un rezumat este creat automat pentru afişarea pe prima pagină astfel că autorul este scutit de orice munci ce pot fi automatizate.

Dimenzion

Dimenzion

6. Akylas (wpcorner.com/akylas-theme/) este o temă WordPress cu 2 coloane. Atunci când doriţi să incorporaţi foarte multe funcţionalităţi pe prima pagină, un astfel de aspect poate fi extrem de util. Din nou, spaţiul pentru reclame este gata pregătit de această dată doar 2×1, nu 2×2 ca în cazul Orsted, datorită coloanei duble. Partea superioară a paginii oferă o galerie foto inclusă. Această temă este potrivită celor ce doresc să ofere o experienţă complexă vizitatorilor.

Akylas

Akylas

7. Heliumified (paddsolutions.com/wordpress-theme-heliumified/) aminteşte de stilul simplu şi elegant al aplicaţiilor Apple. Dacă sunteţi un fan al acestui tip de design, Heliumified este categoric tema anului 2011 potrivită pentru Dumneavoastră. În plus, tema este şi mai potrivită pentru companii datorită aspectului neconvenţional. La o primă privire nu v-aţi putea da seama că site-ul este bazat pe platforma WordPress. Rezumatele a 3 pagini despre companie sunt afişate în partea de sus, iar articolele nu apar decât în partea de jos.

Heliumified

Heliumified

8. Newspress (wpcrunchy.com/2009/10/19/free-magazine-news-style-wordpress-theme-newspress/) este o temă tip revistă orientată spre grafică şi multimedia. Imaginile ataşate fiecărui post împreună cu galeria foto oferă un aspect bogat. Pentru a evita senzaţia de încărcare şi aglomerare ce deseori poate apărea în cazul temelor multimedia, widgeturile sunt structurate sub formă de taburi.

Newspress

Newspress

9. MartiCorp WP Layout (newwpthemes.com/wordpress-theme/marticorp/) este o temă produsă de cei de la MartiCorp. Creată cu ideea de corporaţie în minte şi nu de blogging, este extrem de potrivită pentru un site de prezentare. Spaţiul pentru o imagine mare şi un mesaj de bun venit în partea de sus a site-ului, organizarea pe 3 coloane şi codul pregătit pentru SEO şi social media (Facebook, Twitter, RSS), toate dau senzaţia de profesionalism.

Marticorp

Marticorp

10. Ultima dar nu cea din urmă temă este Analyse (magpress.com/wordpress-themes/analyse.html). Designul este de o calitate impecabilă, iar funcţionaliatea este şi ea dusă la maxim prin folosirea de schortcodes şi jQuery. Ceea ce este formidabil la această temă este faptul că puteţi configura cu foarte mare uşurinţă locaţia şi aspectul barei laterale.

Analyse

Analyse

Acum că am trecut în revistă cele mai populare teme WordPress din 2011, disponibile gratuit şi fără limitări comerciale, să vedem ce pluginuri pot completa aspectul oferit de tema aleasă. Cele 10 pluginuri pe care urmează să le enumerăm sunt indispensabile pentru orice site web profesionist.

Pluginuri

1. Google XML Sitemaps (arnebrachhold.de/projects/wordpress-plugins/google-xml-sitemaps-generator/)

De fiecare dată când un articol nou este publicat e important ca motoarele de căutare să afle despre existenţa sa. Un articol cu conţinut extraordinar dar care nu a fost indexat nu are nicio valoare. Lumea trebuie să îl poată citi şi ajunge la el iar principala condiţie este ca Google să îl fi găsit. Google XML Sitemaps anunţă motoarele de căutare de noul post şi creează o hartă a site-ului actualizată pentru ca Yahoo, Google şi Bing să poată naviga cu uşurinţă prin conţinutul oferit pe site.

2. All în One SEO Pack (wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-seo-pack/) oferă o metodă simplă de configurare a site-ului web din punct de vedere SEO. Nu trebuie să editaţi codul sursă pentru a găsi etichetele de title, h1, bold etc. Tot ceea ce trebuie configurat poate fi regăsit într-o interfaţă prietenoasă şi uşor de utilizat chiar şi pentru cei care nu au niciun fel de cunoştinţe de optimizare. Categoric un plugin indispensabil!

3. Contact Form 7 (contactform7.com/) este pluginul ce creează un formular şi o pagină de contact. Probabil nu doriţi să primiţi spam în căsuţa de email aşa că publicarea adresei pe site nu este o idee prea bună. Pentru a evita astfel de neplăceri cel mai simplu substitut este un formular de contact. Dar fără cunoştinţe de HTML şi PHP, formularul este foarte dificil de implementat – asta dacă nu folosiţi Contact Form 7! Tot ce trebuie să faceţi este să alegeţi ce câmpuri doriţi să fie completate de utilizator (Nume, Subiect, Text de exemplu), pe ce adresă de email doriti să primiţi mesajele şi totul e gata!

4. WassUp (wordpress.org/extend/plugins/wassup/) este un plugin WordPress ce oferă accesul extrem de uşor la datele statistice legate de traficul site-ului. Puteţi vedea în timp real ce vizitatori sunt prezenţi pe website, de unde au venit ce linkuri au vizitat şi cât timp au stat. Wassup afişează şi un grafic extrem de util al numărului de vizitatori din fiecare zi, lună, sau orice perioadă doriţi să selectaţi. În plus, puteţi alege să excludeţi vizitele făcute de dumneavoastră, de motoarele de căutare, spammeri pentru a vedea doar vizitatorii “reali”.

5. Akismet (akismet.com/) vine gata instalat cu WordPress. Tot ce trebuie să faceţi este să îl activaţi, iar pluginul vă va oferi o protecţie extraordinară împotriva spammerilor. Akismet vine cu o bază de date coroborată în timp de la toţi uilizatorii astfel că protecţia este maximă. Dacă cineva a lăsat vreun comentariu nedorit pe un alt blog unde Akismet este instalat puteţi fi sigur că nu va mai reuşi să vă “bombardeze” şi pe dumneavoastră.

6. Etichetarea articolelor cu cuvinte cheie relevante poate fi o muncă asiduă şi consumataore de timp. Ultimate Tag Warrior (wordpress.org/extend/plugins/tags/ultimate-tag-warrior) vine în întâmpinarea acestei probleme şi oferă o funcţionalitate mult dorită – extragerea automată a tag-urilor din conţinutul post-ului. Dumneavoastră scrieţi articolul, iar pluginul va extrage cuvintele cheie şi la va afişa sub formă de tag-uri(etichete).

7. YARPP (Yet Another Related Posts Plugin) (wordpress.org/extend/plugins/yet-another-related-posts-plugin/) introduce la finalul fiecărui articol o serie de linkuri către articole ce au legătură cu articolul prezent. Prezenţa acestor legături interne este extrem de importantă pentru SEO şi va ajuta mult în urcarea site-ului printre rezultatele de căutare Google.

8. Google Analytics (wordpress.org/extend/plugins/google-analytics-for-wordpress/) este un serviciu de la Google ce permite, ca şi WassUp, urmărirea în timp real dar şi statistic a vizitatorilor. Tot Google Analytics este şi numele plugin-ului ce permite introducerea facilă a codului de urmărire pe site-ul Dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceţi este să instalaţi plugin-ul şi să introduceţi codul oferit de Google.

9. Facebook, Twitter şi toate site-urile media şi sociale au o importanţă extrem de mare în ceea ce priveşte SEO. Un site va apărea cu atât mai sus pe Google cu cât articolele conţinute pe acel website sunt mai populare pe Facebook! Astfel, AddToAny (addtoany.com/) este un plugin ce introduce în cardrul fiecărui post butoane pentru “share” în cadrul acestor reţele.

10. NextGen Gallery (wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/) este un plugin foarte popular pe toate site-urile ce conţin mult imagini. Dacă doriţi să prezentaţi imaginile fiecărui articol intr-un mod frumos şi organizat NextGen Gallery este tot ce veţi avea nevoie.

Indiferent dacă site-ul Dumneavoastră este un blog, un site de prezentare sau un magazin online, aceste teme gratuite pot oferi un aspect potrivit domeniului companiei, iar pluginurile pot oferi o experienţă bogată utilizatorului, îmbunătăţind în acelaşi timp robusteţea şi funcţionalitatea.

Share


Lasa un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii